Soluția inovatoare va fi realizata integrând rezultatele științifice din cadrul unei teze de doctorat în dezvoltarea unui sistem integrat hardware-software.  Sistemul se bazează pe teza de doctorat a directorului de proiect Dr. Ing. Răzvan-Alexandru VULPE : „Contribuții la optimizarea rețelelor de acces în sistemele de comunicații de generația a 4-a”. 

platforma hardware-software inovativa (prin pachetele de servicii) dezvoltat de spin-off va pune la dispoziția clienților un sistem hardware-software având ca interfață o aplicație pentru smartphone compatibila cu sistemele iOS si Android, prin intermediul căreia aceștia vor primi oferte de reduceri sau oferte personalizate, pentru profilul fiecăruia în parte, în momentul în care se vor apropia de locația unui retailer si telefonul sau se va conecta la rețeaua wireless sau vor intra in raza de acțiune a balizelor de semnalizare radio.

 

Întregul aspect inovativ este dat de punerea laolaltă a acestor algoritmi si interfețe împreuna cu datele oferite de beaconi pentru a oferi diferite metrici si statistici de folos retailerilor pentru a-si fundamenta viitoarele decizii si campanii de marketing.Sistemul dezvoltat se sprijină pe următorii piloni principali:

 

  • unul sau mai multi emițători hardware – balize radio Bluetooth(iBeacon);

 

  • o platforma de tip cloud în care se vor găsi datele culese de la utilizatori. 

Aceasta conține:

    • o baza de date ce conține datele propriu-zise;

    • algoritmi inteligenți de control si prelucrare a datelor stocate de la utilizatori;

    • interfețe API (Application Programming Interfaces) pentru citirea si scrierea bazei de date si comunicarea cu exteriorul (acces la si dinspre aplicațiile mobile) a platformei cloud.

 

  • aplicații mobile dezvoltate pe platformele Android/IOS care vor fi instalate de clienții care intra într-un spațiu comercial si care permit notificarea acestora cu privire la promoțiile existente sau alte mesaje din partea magazinului;

 

  • aplicație desktop/web/mobil de vizualizare a profilului cumpărătorului pentru retaileri/vânzătorii din magazin; 

Close Menu